BRÖLLOPSKOORDINATOR – Inte bara för kändisar

-Bröllopskoordinatorn svarar på frågor

Clara Ingvald är utbildad bröllops-och eventkoordinator via Great Weddings Academy. Jag bad Clara att svar på några frågor om att anlita en bröllopskoordinator. I denna artikel kommer vi ta död på både fördomar och antaganden om bröllopskoordinatorer. Som att det bara är kändisar och miljonärer som använder sig av en dem, eller?

Varför utbildade du dig till bröllopskoordinator?

Jag har alltid drömt om mitt eget bröllop, och har alltid älskat bröllop i alla dess former då det är en så glädjefylld dag full av kärlek. Att planera, träffa nya människor och fixa med allt från små detaljer till stora är något jag alltid älskat. Att vara bröllopskoordinator är verkligen en perfekt kombination av detta och att få jobba med något jag älskar är helt fantastiskt. 

Varför ska man anlita en bröllopskoordinator?

Personligen tycker jag det är en investering att anlita en bröllopskoordinator då bröllopsplanering kan bli stressigt och påfrestande för brudparet, men även för nära och kära vilket lätt tar fokus från det som är viktigt; kärleken och att ni ska ingå äktenskap. Att anlita en bröllopskoordinator underlättar extremt mycket för alla inblandade parter. För visst vill vi inte att familjen, kärleken eller livet ska komma i kläm för att mi planerar er stora dag? Att planera ett bröllop ska vara roligt, härligt och kärleksfullt. 

De flesta har aldrig planerat ett bröllop innan och självklart är det då helt omöjligt att veta i vilken ände man ska börja i denna enorma bröllopsdjungel. När ni anlitar mig som er bröllopskoordinator hjälper jag er att navigera i djungeln och ser till att ni får de bästa leverantörerna, jag stöttar upp er som brudpar i alla svåra beslut och tar hand om de delar ni inte har tid för, eller vill göra själva och framförallt ser jag till att ni får ert perfekta bröllop.

Vad kan en bröllopskoordinator göra som man själv inte kan göra?

Tänk dig in i ditt jobb och all tid och energi du lagt ner för att lära dig allt och ta dig dit du är idag, hur skulle det bli om någon som aldrig gjort det du gör innan fick i uppgift att göra ditt jobb utan upplärning, utan erfarenhet och under tidspress. Förmodligen skulle personen lösa det, men det skulle krävas så mycket mer från den personen än vad det gör för dig som har erfarenheten och haft tid att lära dig allt. Detta går att applicera på en bröllopskoordinator. Det är dessutom den största dagen i ditt liv. Vi som är bröllopskoordinatorer jobbar med att planera bröllop och har därför tiden, energin och erfarenheten som underlättar på vägen till bröllopet. Vi har koll på massa olika leverantörer och kan enkelt matcha ihop era önskemål med rätt leverantör. Vi har koll på allt som ska göras, och när det ska göras vilket gör att vi inte missar den där detaljen som var så viktig men som försvann eftersom livet kom emellan. Vi har erfarenheten som krävs för att skapa ert drömbröllop, oavsett hur det ser ut. 

Varje bröllop och brudpar är väldigt olika vilket gör att arbetet med olika brudpar och bröllop blir väldigt varierat. Vissa önskar hjälp med det kreativa, färger och dekorationer medan vissa önskar hjälp med budget, bokningar och leverantörskontrakt. Beroende på vad som önskas så anpassar jag mitt arbete utefter det. När man har anlitat mig ska man känna att man är i trygga händer och att man kan släppa kontrollen och fokusera på det man själv tycker är roligt. 

Du erbjuder olika paket, hur ska man tänka när man väljer mellan dem?

Det kan vara supersvårt att veta själva vilket paket som passar just er, därför pratar vi alltid igenom vad era behov och önskemål är innan vi gör en bokning. Men överlag så rekommenderar jag att tänka igenom hur mycket tid man har utöver jobb, familj och allt som görs i vardagen – att planera ett bröllop ska inte gå ut över någon annan del i livet, jag rekommenderar därför att välja ett paket utifrån hur mycket tid man faktiskt har. Har man supermycket tid och älskar att planera, fixa och trixa kanske en coachning eller delkoordinering passar er bäst men har man inte så mycket tid och är inte personen som älskar planering och allt som hör till kanske en helkoordinering passar bäst.

Vilka kunder kontaktar dig?

En fördom som finns är att det bara är rika och kändisar som anlitar en bröllopskoordinator, men så är inte fallet. Alla möjliga brudpar tar hjälp av en koordinator. Det är en så bra investering för paret och kan i många fall hjälpa otroligt mycket i planeringen, till exempel så att man håller sig till budgeten man tänkt sig. Just för att spräcka fördomen har jag inga fasta priser på mina paket utan anpassar det utifrån varje brudpar.

När ska man anlita dig?

Det beror helt på vad man önskar hjälp med men jag brukar säga så tidigt som möjligt, även om man bara önskar en bröllopsdagskoordinering, så att man är säker på att datumet är ledigt. 

Som ett exklusivt erbjudande för dig som bokar Foto Fanny som din bröllopsfotograf får du:

50% RABATT

På en Bröllopskonsultation hos Clara! Värde 3000 kr

Berätta om dina olika paket:

Inget bröllop är det andra likt och alla brudpar vill ha hjälp med olika saker och därför har jag inga fasta paket. Jag som bröllopskoordinator och ni som brudpar skräddarsyr tillsammans ett paket utifrån era önskemål, behov och förutsättningar. Dock har jag fem grundpaket som vi utgår ifrån. 

Helkoordinering – Detta är det störta paketet för er som vill ha hjälp under hela planeringen. Ni berättar era visioner och jag skapar ert drömbröllop. Vi håller en frekvent kontakt under hela planeringens gång så allt sker på era villkor. Jag lägger fram förslag på allt från vigselplats och festlokal till dekor som passar in i er budget. Ni som brudpar sparar enormt mycket tid och energi men får ändå bröllopet ni alltid drömt om. 

Delkoordinering – I detta paket avlastar jag er med delarna av planeringen som ni tycker känns svåra och krångliga. Ni planerar det mesta själva men lämnar över planeringen till mig några veckor innan bröllopet för att då fullt kunna koncentrera er på varandra. När jag tar över planeringen kvalitétssäkrar jag alla bokningar och leverantörer och fixar de sista detaljerna för att ert bröllop ska vara perfekt in i minsta detalj. 

Bröllopsdagskoordinering – Detta paket är för er som vill planera bröllopet på egen hand men önskar släppa stressen månaden innan och på bröllopsdagen. Jag tar över planeringen några veckor innan bröllopet och då bland annat kvalitétssäkrar bokningar och leverantörer, skriver körschema och har avstämning med toastmastern. 

Coachning i bröllopsplaneringen – I detta paket sköter ni all planering själva men jag finns där och svarar på alla frågor och funderingar som dyker upp under planeringens gång.

Bröllopskonsultation – En bröllopskonsultation är för er som önskar hjälp med uppstarten av planeringen.

Mer information om vad som ingår i de olika paketen finns på https://www.ingvaldweddings.com/blank-4

Ange det alternativ som intresserar dig mest

Relaterade artiklar: