BRÖLLOPSLOCATIONS – Vart vill ni gifta er?

Tre tips för tre stilar och budgetar

Nu är det många som är på jakt efter det perfekta stället för sitt bröllop. Som bröllopsfotograf har jag varit på många fantastiska platser. Och kommer i denna artikel att tipsa om tre stycken locations för tre olika typer av bröllop och budgetar i Stockholms området som jag har fotograferat bröllop på under 2023.

Lantlig dröm till fantastiskt pris

Herresta lada ligger i Odensala mellan Uppsala och Stockholm. Herresta Lada är en 1800-tals gård som ligger vackert belägen, omgiven av öppna fält. Här kan du ha en borglig vigsel på gårdsplanen omgiven av vackert röda lador med en liten scen omgiven av fantastiska blommor och grönska. Alternativt gifta dig i någon av de kyrkor som ligger i närheten, som Odensala kyrka från 1100-talet med vackra färgstarka takmålningar eller Skepptuna Kyrka. En ljus kyrka med högt i tak och vackra detaljer från 1200-talets början.

Det fina med Herresta lada förutom det uppenbara är att man som bröllopspar har stor påverkan över sitt bröllop med allt ifrån bordsmöblering till budget. Detta gör att man kan komma undan med en stram budget utan att göra avkall på känslan för bröllopet.

Platsen gör sig utmärkt för det lantliga eller bohemiska bröllopet. Lokalen tar 70 gäster. Men passar även bra om ni planerar ett mindre bröllop då lokalen inte känns för stor och luftig. Oavsett hur ni planerar eran dag här kommer ni att få ett intimt och personligt bröllop. Ett stort plus är att man även kan hyra deras orangeri samt att det finns några rum för övernattning. Herresta lada drivs av Tord och Heléne sedan 2012 och efter bara ett kort besök kan man stryka under på att de gör ett fantastiskt arbete.

Se fler bilder från Madeleines & Marcus bröllop och deras bildstil Matta kalla toner. Klicka Här

INFO BOX:

 • Plats: Herresta Lada
 • Passar: Lantligt, bohemiskt, mindre personliga bröllop
 • Antal gäster: Upp till 70 st
 • Övernattning: ja, 5 rum, upp till 9 gäster. 500 kr/ Bädd.
 • Mat: Catering
 • Parkering: Ja, gratis
 • Vigselplatser: På gården, Växthusmiljö, Ute på ängen, Inne i ladan, i cafét. Närliggande kyrkor.
 • Fest: Hög musik får spelas till 01.00. Därefter kan festsugna förflytta sig till orangeriet. Man kan även ha fest i ladan men det kräver lite mer av bröllopsparet, som inhyrning av möbler etc.
 • Pris: 25 000 med tillgång från fredag till söndag. Boende och mat är ej inräknat.
 • Övrigt: Fantastiska omgivningar för bröllopsfoto.

Hemsida: https://herrestalada.com/

BOKA FOTOGRAF

Gratis Konsultation

Tillexempel, Bröllop, gravidfotografering eller fotoförfrågan

Citybröllop med historiska vingslag

Det är ca 8 000-10 000 par som gifter sig i Stockholm varje år. Med tanke på det stora utbud som Stockholm erbjuder är det ingen större överraskning. Jag som är en inbiten Stockholmare kan ju inte annat än att älska denna stad och blir alltid lite extra varm i hjärtat när mina bröllopspar väljer denna plats för sina bröllop.

I Gamla stan med utsikt över Stockholms ström och de slingriga gränderna i ryggen ligger Sjöfartshuset. Huset är uppfört runt 1670-talet med en imponerande barockfasad och med sengustaviansk inredning. Huset har fått  sitt nuvarande namn efter fyra sjöfartsorganisationer som tog över huset 1958. Här finns det en gedigen historia att bita i för den intresserade. Och visst är det en av sakerna som lockar och imponerar när man besöker festvåningarna.

Men Sjöfartshuset har mer att erbjuda än vackra original tapeter och historiska vingslag. Sjöfartshuset har gjort sig kända för sitt fantastiska kök. I byggnaden finns även restaurangen Skeppsbron 10 vars köksmästare levererar fantastiska bröllopsmenyer, alltid efter säsong. Vid det bröllop jag fotograferade på Sjöfartshuset var brudgummen kock och paret hade valt plats efter kvalitén på maten. Det säger en hel del.

Vigsel kan ordnas i den salong ni önskar boka för ert bröllop. Det finns två olika våningar anpassade efter storleken på ert bröllop. Skeppsbrorummet i gustaviansk stil med pastellfärger tar upp till 54 sittande gäster. Salong för vigsel och mingel samt matsal.

Samt Strömsalongen på våning tre för mingel och där middagen serveras en trappa upp i Neptunisalen där det finns tillgång till piano, flygel och scen. 149 st sittandes vid middag. Möjligheterna på Sjöfartsmuseet är många och går att anpassa efter era önskemål.

Om man önskar vigsel på annan plats är möjligheterna näst intill oändliga. Utomhusvigsel på djurgården, stadshuset ligger ett par stenkast bort och det finns inte mindre än 7 kyrkor i gamla stan. Det finns även gott om vackra fotoplatser, mysiga gränder, stadssiluetter och vatten att ta era bröllopsbilder vid.

Sjöfartshotellet erbjuder inte boende men det finns inte mindre än 10 hotell med tre stjärnor och uppåt i Gamla stan, varav 4 stycken med krypavstånd från Sjöfartshuset. Glöm inte att Grand hotell ligger på andra sidan vattnet. Vart vill ni spendera bröllopsnatten?

Se fler bilder från Lizette & Henriks bröllop och deras bildstil Matta varma toner. Klicka här!

INFO BOX:

 • Plats: Sjöfartshuset. Gamla stan, Stockholm
 • Passar: Klassiska bröllop, Lyxiga Bröllop, Mindre bröllop
 • Antal gäster: Skeppsbrorummet 54 gäster, Strömsalongen och Neptunisalen 149 gäster.
 • Övernattning: Nej
 • Mat: Ja, säsongsbetonad vällagad mat med hög kvalité.
 • Parkering: Nej
 • Vigselplatser: I lokalerna eller vald plats i Stockholm.
 • Fest: till 01.00.
 • Pris: 108 145 kr. Räknat på 70 gäster. 1445 kr per/kuvert, lokalhyra för Strömsalongen/ Neptunisalen 6995 kr. I priset ingår fri konsultation, blommor, ljus, personal, städning, projektor, wifi.
 • Övrigt: Man kan välja upp till 5 rätters middag och har tre olika bröllopsmenyer att välja på. Drycken är inkluderad i kuvertpriset. Man kan förlänga festen till 03.00 mot en avgift.

HEMSIDA:

Relaterade artiklar:

Lyxiga Skärgårds vindar

Villa soludden är ett minst sagt sjö nära hotell/eventanläggning ute på Värmdö i Stockholms skärgård. Villa soludden ligger granne med Värmdö golfklubb vackert omgiven av sjöutsikt. Huset är arkitekt ritat av Reijo Hillberg 1990. Det man slås av när man anländer är den lugna skärgårdsinspirerande inredningen tillsammans med alla öppna dörrar som låter skärgårdsbrisen strömma genom huset. Detta är en plats för ro, fest och lyx.

På villa soludden kan ni planera en vigsel ute på bryggan under klarblå himmel och vatten bakom er. Eller i någon av kyrkorna i närheten. Värmdö Kyrka ligger med 15 minuters bilfärd bort och är en vacker stenkyrka från medeltiden, faktiskt den enda medeltida kyrkan i Stockholms skärgård. Det är en stor och ljus kyrka omgiven av grönska och stenmurar. Jag fotade ett bröllop här sommaren 2022 och imponerades av kyrkans historia, takhöjd och ljusinsläpp.

Villa soludden erbjuder både rum för gäster och bröllopspar, ett stort och vackert orangeri på bryggan för en middag utan regn men fortfarande med sjöutsikt och en känsla av att vara utomhus. Under middagen kan man lätt fastna med blicken på båtar, kajaker och vattenskotrar ute på fjärden. De erbjuder också ett fantastiskt kök som tillagar eran bröllopsmiddag. Faktiskt en av de godaste måltiderna jag fått smaka på ett bröllop i år.

Ett stort plus är att solen går ned på andra sidan vattnet så man kan få fantastiska golden hour bilder ute på bryggan. Denna plast passar paret som önskar hyra en hel anläggning för ett privat bröllop utan risk att obehöriga trillar in. Men inte vill åka allt för långt ifrån stan. Om man värdesätter fantastisk mat, en harmonisk vacker miljö och vill krydda sitt bröllop med lite lyx då har ni kommit rätt.

Se fler bilder från Ella & Mickes bröllop och deras bildstil Rosa pastelligt skimmer. Klicka här

INFO BOX:

 • Plats: Villa soludden, Värmdö
 • Passar: Lyxigt skärgårdsbröllop, Klassiskt bröllop
 • Antal gäster: 120
 • Övernattning: 17 rum och 34 sängplatser, 1595 kr/rum. Finns även möjlighet att bo på en 65 fots segelbåt.
 • Mat: Ja, eget kök och meny att välja ifrån. Utmärkt mat
 • Parkering: Ja, gratis
 • Vigselplatser: Bryggan, kostar 6000 kr+ 140 kr/kuvert
 • Fest: På andra våningen i vardagsrummet riggas det för en ordentlig fest med lyxig hemma-hos-känsla och bar. 01.00 serveras vikning därefter avslutas kvällen i relaxen för bastu, öl/bubbel och skönt häng.
 • Spa: Relax med bubbelpool och bastu, 5000 kr.
 • Pris:171 150 kr. Räknat på 70 gäster. 2445 kr/kuvert. Vill man boka övernattning sätter hotellet ihop ett exklusivt paketpris bara för er. I priset ingår lokalhyra inkl personal, välkomstskål, 3 rätters middag + dryck. Man kan även lägga till fri bar, vigselplats och relax.
 • Övrigt: Bröllop på lördagar maj t.o.m sept behöver man boka minst 70 personer. Hotellet kan hjälpa till med att boka dj, artister och underhållning. Charlie King är en fantastisk artist som kan bokas hela dagen för sång under vigseln till underhållning på kvällen. Han spelar ofta på tillställningar på Villa Soludden.

HEMSIDA: