GRAVIDFOTOGRAFERING – HUR VÄLJER JAG FOTOGRAF?

-OCH VILKA FRÅGOR SKA JAG STÄLLA?

När magen växer och man känner det där lilla livet där inne. Då är det lätt att tänka att man alltid kommer komma ihåg den känslan. Att man alltid kommer minnas hur magen känns och att gravidbubblan liksom ska vara för alltid. Men efter att själv ha genomgått två graviditeter och känt precis så båda gångerna. Kan jag nu i efterhand erkänna att det känns väldigt avlägset. Självklart finns det känslor och stunder man aldrig glömmer. Men vi människor har en fantastisk förmåga och gå vidare i livet. Man fokuserar på det som är viktigt i stunden. Och efter en graviditet kan vi nog alla gissa vad det är.
Därför rekommenderar många, speciellt fotografer att man ska boka en gravidfotografering. För att föreviga stunden, skapa minnen och dessutom kunna hänga upp minnena på väggen.

HUR SKA MAN HITTA DEN FOTOGRAF SOM PASSAR ÄN BÄST?

Säg att du redan har bestämt dig för att boka en fotografering. Du kanske till och med alltid har sett framför dig hur du står där och poserar i din stora mage i en vacker klänning. Jag gjorde det, båda gångerna. Men båda gångerna var jag lite för trött och opåläst för att det skulle bli helt bra. Jag har relativt fina bilder från båda tillfällena. Men om jag hade vetat det jag vet idag hade det blivit så mycket bättre.

Vad gillar du? Börja med att fundera över vilken typ av bilder du vill ha. Vill du fotas i studio eller utomhus? I vackra klänningar eller lite mer down to earth? Du kanske vill ta avklädda bilder där magen verkligen syns? Har du en inredningsstil som du vill att fotona ska passa till, en viss färgskala du gillar? När du bestämt dig här så kan du gå vidare till nästa punkt.

Sätt en budget. Detta är viktigt. För hur tråkigt det än låter. Man får det man betalar för. Vill du ha en extravagant känning på en speciell plats. Eller den där fotografen med +10 000 k följare, ja då kostar det därefter. En billig fotograf behöver inte vara en sämre fotograf (även om risken finns). Men väljer du en fotograf i budgetklassen så ska du vara medveten om vad du kan gå miste om. Det du gör avkall på för en lägre peng är allt från kvalité, service och inflytande på produkten du betalar för.

Hos FotoFanny.se ingår alltid lån av gravidklänningar

Precis det hände mig. Jag bokade en billigare fotograf som hade fina bilder på sin hemsida. Men hon hade inga kläder att låna ut som passade mig. Och efter fotograferingen visade det sig att jag själv inte fick välja ut de bilder jag gillade på mig. Utan jag fick nöja mig med fotografens urval. Många fotografer arbetar så men då gäller det att ni kommit överens om det innan. För om man ska vara ärlig så gillar man sällan samma saker som varandra. De flesta har en favorit sida, eller något dom inte gillar hos sig själva. Om fotografen då framhäver det då hen råkar tycker att just det sakerna hos dig är vackert. Ja då blir det ju inte bra. Det leder oss till nästa punkt.

Ha en öppen dialog. Välj en fotograf som du klickar med. Känns det som att något skaver under bokningsprocessen eller mejlkontakten? Hen kanske inte förstår din vision? Nä då är det inte rätt. Du ska posera framför den här personen och då är det viktigt att hen får dig att slappna av. Om du ser spänd och obekväm ut på bilderna då kan du ju lika gärna slänga pengarna i sjön. Du ska känna dig helt trygg under hela processen, känna att du har kontroll, blir lyssnad på, kanske till och med uppassad på. Skulle du välja en halvskum internetsida när du ska handla online framför en tydlig och etablerad? Förmodligen inte. Så gör inte det nu heller.

Sammanfattningsvis. Hitta ett gäng fotografer som tar den typ av bilder du vill ha. Kika vilka som ligger inom din budget och sortera bort de andra. (Glöm inte att titta på vad som faktiskt ingår i paketen också. Är det bara fotograferingen och du måste köpa till bilder i efterhand? Andra dolda kostnader? Eller ingår allt inkl produkter? Jämför inte äpplen med päron helt enkelt. Ett lockpris kan bli dyrare i längden. Nu hoppas jag att du bara har 2-3 stycken kvar på din lista. Kontakta dem, ställ frågor till dem och se om ni klickar. Om det känns bra. I så fall är det bara att köra! Lycka till och jag hoppas att du får otroliga bilder att njuta av länge.

fotofanny.se

Läs mer:

SAGOTAVLA- VAD ÄR DET?

BRÖLLOP MED BARN

PORTFOLIO – KLICKA HÄR

VILKA FRÅGOR SKA JAG STÄLLA?

  • Vad  ingår i priset?
  • Kan du låna kläder?
  • Visa bilder på vad du vill ha och fråga om hen kan leverera det?
  • F-skatt sedel?
  • Finns det ett avtal er emellan?
  • Kan man läsa kundbetyg nånstans?
  • Hur och när ska ni betala?
  • Vad händer om det regnar om ni ska fota ute?

LETAR DU FOTOGRAF?

gravidfotografering

Boka en kostnadsfri konultation. Svarar alltid inom 12 h. Kika i skräpposten om du inte får svar.