Vad gör man med buketten efter bröllopet?

SPARA DIN BUKETT,

NJUT AV DEN VARJE DAG

När planeringen börjat falla på plats och datumet närmar sig kanske man börjar fundera över vad som kommer ske efter bröllopet. Vissa saker kanske ni ska sälja eller ge bort, medan man vill spara andra. Buketten är något vackert som fler och fler väljer att spara. Men det är svårt är spara blommor i det långa loppet. Det finns dock några alternativ. Ett av dem ska jag presentera i den här artikeln. För den som läser hela så kommer det ett fantastiskt erbjudande i slutet av artikeln.

Epoxi resin, vad är det? Du har säkert hört talas om det. Kanske sett videos eller reels där det skapas smycken, och ibland störres saker som bord och skålar. Men vad är det egentligen? Epoxi resin är en slitstark hårdplast, som man blandar till i flytande form och som man tillsammans med en hel del försiktighet och kreativitet kan skapa olika produkter av. Processen är dock ganska svår och kräver mycket kunskap och finess.

Monika förevigar din bukett. En av de duktigaste resin skaparna i Sverige är Monika Bereta. Hon har utvecklat en unik metod för att torka och konservera brudbuketter för att du ska kunna njuta av den i resten av ditt liv. Och visst är det vackert? Buketten kan visas som prydnad i ditt vitrinskåp. Men du kan också använda den för vackra dukningar eller hänga upp den på väggen. Kanske tillsammans med din brudklänning? Det är egentligen bara fantasin som sätter gränser. Resin är otroligt stryktåligt och strakt när det har torkat.

Hur går det till? Direkt efter ditt bröllop behöver blommorna skickas till Monika. Hon behöver dem medan de fortfarande är så färska och vackra som möjligt. Hon förklarar att man måste torka blommorna på ett visst sätt för att de ska torka vackert. Som amatör hänger man kanske oftast blommorna upp och ned, i ett försök att föreviga dem. Men då torkar ju också blommorna så som de hänger. De blir ju mycket vackrare om de torkas åt rätt håll. Men innan den processen startar så måste hon förbereda buketten. För när blommorna väl är torkade är de väldigt ömtåliga. När blommorna är förberedda och torra är det dags för layouten. När både kund och Monika är nöjda är det dags att gjuta in blommorna. Sedan är det dags för polering och du som kund väljer hur du vill att baksidan ska se ut, svart, vit eller genomskinlig. Ni kan också välja att lägga till era namn och datum eller annan text. När buketten nu är färdig är det dags för leverans. Hela processen är ett hantverk som förtjänar respekt och tar mellan 3-8 månader. Men det är helt klart värt väntan. Buketten levereras i en vacker tygpåse och du kan njuta av buketten varje dag för all framtid.

BOKA EN GRATIS KONSULTATION

Samtalet tar ca 30 minuter. Ni får berätta om er dag och jag förklarar hur jag kan hjälpa er att föreviga den. Klickar vi så går vi vidare till nästa steg, att boka upp ert datum.

Vad vill du ha för bilder? Ju mer du berättar ju mer förberedd är jag inför ditt kostnadsfria och förutsättningslösa samtal

KLICKA HÄR

Det är väldigt roligt att få berätta att om du bokar mig som din bröllopsfotograf under 2024. Så får du en rabattkod som du kan använda för att gjuta in din bukett hos Monika. Snacka om två flugor i en smäll. Rabattkoden ger dig 15% rabatt på bokningsavgiften + ett halsband med blommor från brudbuketten. Exklusivt är att du dessutom kan välja en av dina bröllopsbilder att gjuta in tillsammans med din bukett. Det blir personligare, unikare och fantastiskt vackert. Visst är det svårt att motstå?