Sagotavla- Vad är det?

Ni kanske har sett begreppet ”sagofotografering” och sett bilder av barn som läser böcker som det kommer magiska ljus från. Men vad är det? Hur fungerar det, och varför ska man boka det?

Till att börja med vill jag vara tydlig med att jag inte erbjuder sagofotograferingar, utan sagotavlor. Vad är då skillnaden?

En fotografering fotad utifrån ett ändamål En sagofotografering är planerad efter att fotografera bilder som passar in i en viss kontext. Vill kunden till exempel ha en tavla av sina barn som läser en magisk bok med lite Harry Potter känsla så kommer fotografen att välja en plats och ta med rekvisita utifrån det ändamålet. Sedan skapas tavlan i ett bildredigeringsprogram. Det kan vara en fantastiskt mysig fotografering. Om man endast är ute efter den typen av bild så är det såklart värt vart enda öre. Nackdelen är egentligen densamma, att man just bara köper en typ av bild. Man får mindre variation och det kan bli aningen dyrare.

Anledningen är helt enkelt att det är mer arbete för fotografen/fotokonstnären att skapa en sagoinspirerad bild och rigga en sagofotografering än en vanlig fotografering. Hen har förmodligen inte heller möjlighet att välja flera olika bilder att redigera så kunden sedan kan välja. Då det oavsett hur snabb och duktig fotokonstnären är, tar ett tag att skapa en sagotavla i exempelvis photoshop. Men vill man ha en regelrätt sagotavla och verken mer eller mindre tycker jag ändå att det är värt pengarna. Det kan bli fantastiska unika bilder.

Få en sagotavla och en vanlig fotografering i ett En sagotavla som jag erbjuder skapas utifrån den fotografering som kund bokat. Det kan vara ett bröllop, en gravidfotografering eller en helt vanlig familjefotografering. Om du som kund önskar en sagotavla så kommer vi att ta bilder som förenklar skapandet av en. Men jag kan även skapa en utifrån helt ”vanliga” bilder. Det betyder att du som kund får det bästa av två världar. Vackra porträtt att sätta upp och ge bort. Men även en helt unik tavla som skapas efter er, er smak och det ni berättat för mig innan att ni vill ha med.

Ja- jag kommer ta med rekvistia om det behövs. Om du är intresserad av att lägga till en sagotavla i ditt paket så kommer jag utgå ifrån era önskemål när jag skapar den.

Sagotavlor är en fantastisk gåva, både till dig själv eller till nära anhöriga. Tänk ditt barns ögon när hen får se sig själv dansa med älvor, leka kurra gömma med troll eller busa med tomtenissar. Extra mysigt såhär i jultider.

Sagotavlor är även för vuxna. De kan skapas efter att passa in i ert hem. Tänk er ett hem där paret har satt upp sitt bröllopsporträtt ovanför soffan. På porträttet dansar dem vals på moln med en diskret men vacker solnedgång bakom dem. solnedgången matchar soffan och molnen har samma blåa skimmer som gardinerna. Vackert eller hur?

sagofotografering, sagotavla
sagotavla, sagofotografering