Boka en fotografering i vinter?

Många av mina kunder eller gravida som jag talar med är skeptiska till att boka en utomhus fotografering under vinterhalvåret. Något jag kan förstå men tycker är väldigt synd. Ljuset är nämligen helt fantastiskt i Sverige under de korta ljusa timmar vi har. Här kommer jag därför med två korta listor. 5 anledningar till att boka en gravidfotografering utomhus under vintern. Samt 5 lösningar på dina anledningar att inte boka. Jag hoppas att denna text hjälper dig att komma till skott och boka din fotografering i vinter!

Fanny Widinghoff – Fotograf i Stockholm

Fem anledningar att boka en vinterfotografering

  1. Ljuset under vinterhalvåret är fantastiskt under vintern i Sverige
  2. Att fota under Golden Hour när man är höggravid är något många drömmer om. Skönt att kunna göra det kl 16.00 istället för 23.00 när man är gravid och trött i största allmänhet.
  3. Soluppgång. Samma sak gäller om man vill fotas i en vacker soluppgång. Mycket skönare att vara på plats klockan 08.00 istället för 05.00
  4. Kontrast är vackert! Visst är det vackert med lummig grönska. Men tänk att få vara det enda med färg i bilden, du kommer verkligen poppa mot den grå eller vita omgivningen. En väldigt fin kontrast.
  5. Du ångrar det inte. Oavsett vilken tid på året du är gravid ska du inte behöva gå miste om att föreviga din graviditet på din favoritplats. När du ser tillbaka på bilderna och hur vacker du var som gravid kommer du inte minnas, eller åtminstone tycka att det var värt lite kalla vindar under en timme den där vackra vinterdagen.

Fem lösningar som får dig att boka:

  1. Värmepåsar för att du inte ska frysa. Det är väldigt smart och fungerar förvånansvärt bra. Om det är en kallare dag tar jag med värmepåsar som vi kan lägga innanför kläderna så att du håller dig varm.
  2. Varm dryck värmer dig inifrån. Jag tar med kaffe, te eller varm choklad. Det du tycker om för att värma dig när kylan biter som mest.
  3. Korta sessions och varma filtar är nyckeln till vackra vinterbilder. Vi fotar en kort stund och så snart det blir för kallt värmer vi oss med en varm filt eller jacka.
  4. Flexibelt datum för bästa väder. När du bokar så bokar vi in två datum. Ett skarpt och ett extra ifall det skulle regna eller vara för kallt och vi måste boka om.
  5. Öppna landskap skapar magi. Om en av dina anledningar är att allt ser så trist ut ute under vintern i Sverige, kala träd och grått, grått, grått. Tänk om. Vi letar efter öppna landskap. Tänk dig en frost beklädd äng med dansande dimma. Vilka otroligt vackra foton det kommer bli!